Borac Armije BiH treba pomoć dobrih ljudi

N

Pedesetogodišnji borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, pripadnik 212 Bosansko-oslobodilačke brigade, Mahir Osmić Maks iz Gračanica, bije svoju najtežu, životnu bitku.

Obolio je od teške bolesti i prikovan je za bolesnički krevet. Dolaze i obilaze ga članovi porodice, saborci, bajkeri, obični ljudi, njegova raja.

I dok se svakog dana čekaju rezultati konzilija ljekara iz Turske, u Gračanici je pokrenuta spontana humanitarna akcija za pomoć u liječenju Mahira.Image removed.

Saborci iz 212 Bosansko-oslobodilačke brigade, sastavljene od najboljih boraca iz tri općine Gračanice, Lukavca i Doboj Istoka, pokrenuli su akciju i prikupili nešto sredstava. Jedan od komandira ove brigade „Zlatni ljiljan“ Senad Batalević, za „Dneveni avaz“ izjavio je da je teško oboljeli Mahir u ovoj brigadi bio od osnivanja.

Kada je trebalo život založiti se za svoju domovinu, Mahir kao mladić, ni trenutka nije razmišljao.

Večeras (srijeda, 3.januara) u 20 sati, u Gračanicu stiže stotine bajkera iz Gračanice i regije, kako bi u “Kafeu 92” vlasnika Edina Omerčića, Gračanlije koji je objekat ustupio bez naknade i uradio dosta posla, se održao veliki humanitarni koncert „Za Mahira“.

Bit će postavljene humanitarne kutije, u koje će bajkeri i ne samo oni prikupljati pomoć svome Mahiru, koji je godinama bio aktivni njihov član. Ervin Alić se takodjer aktivno uključio u pomoć Mahiru, nekadašnjem vođi navijača klubova u Gračanici.

Dobri ljudi u Gračanici i Evropi pomoć u liječenju teško oboljelog Mahira Osmića Maksa svoja sredstva mogu uplatiti na sljedeće račune kod ASA Banke d.d. Sarajevo,

Uplate u BiH: ASA Banka d.d. SWIFT Code: IKBZBA2X Za Mahir (Osmana) Osmić Gračanica, račin br.1344145000O32437.

Uplate iz inostranstva: ASA Banka d.d. SWIFT Code:IKBZBA2X, račin br: 1344144100002611 IBAN Code; BA391344144100002611 Za Mahir (Osmana) Osmić.