Borci pisali Novaliću: Poništite odluku o imenovanju Svetlane Cenić u NO BH Telecoma

Home

Borci pisali Novaliću: Poništite odluku o imenovanju Svetlane Cenić u NO BH Telecoma


Devet boračkih organizacija uputilo je zahtjev premijeru Federacije BiH Fadilu Novalić u kojem traže poništenje odluke o imenovanju Svetlane Cenić na funkciju predsjednice Nadzornog odbora BH Telecoma.

U pismu navode kako je odluka Vlade FBiH o imenovanju Svetlane Cenić izazvala veliku pažnju javnosti u našoj zemlji te da oni smatraju kako je negativna reakcija dijela javnosti sasvim opravdana.

"Odluka Vlade FBiH o imenovanju osobe koja je bila saradnica nekih od najagilnijih rušitelja BiH i saradnica agresora koji su počinili najteže ratne zločine, uključujući i genocid, na jednu od najodgovornijih funkcija jednog od najprofitabilnijih preduzeća u većinskom vlasništvu FBiH ne smije biti provedena", ističu borci. 

Oni smatraju da je Vlada FBiH nadležna za zaštitu i afirmaciju države BiH i sprječavanje jačanja snaga i pojedinaca koji su svojim djelima u prošlosti javno, jasno i otvoreno jačali rušitelje naše domovine. 

Screenshot_3

"Postavljamo pitanje: Možete li zamisliti šta bi se desilo da je kojim slučajem neki kafe kuhar, pripadnik Armije Republike BiH, postao direktor Razvojne banke u entitetu RS", pitaju borci.

Zaključuju da zbog toga odluku Vlade FBiH o imenovanju Svetlane Cenić na čelo BH Telecoma smatraju neprihvatljivom i traže od Novalića da "snagom autoriteta funkciju koju obavlja" pokrene mehanizam za njeno poništenje.

 

(Izvor: Klix.ba)

Objavio: Wed, 04/10/2017 - 13:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top