Borenović: Arogancija zvanične Hrvatske prelazi svaku mjeru, ko su oni da se petljaju u naše stvari?

.
O održavanju izbora kod nas sigurno neće odlučivati Hrvatska, koliko god neki to željeli, istakao je predsjednik PDP-a

 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže kako nevjerovatna arogancija zvanične Hrvatske prelazi svaku mjeru, uplitanjem najviših zvaničnika u pitanje trebaju li u Republici Srpskoj i BiH biti održani izbori.

- Ko su oni da se petljaju u naše stvari, u ljudsko pravo našeg naroda da bira i bude biran - rekao je Borenović.

Borenović je rekao da nema smisla bilo kakvo ucjenjivanje i dovođenje u pitanje održavanje izbora 2. oktobra, kako je zakonom propisano.

Jasno je da vladajućim političkim strukturama nije u interesu da se izbori održe, pa vade džoker "pozovi prijatelja", a tu prvenstveno, u ovom slučaju mislim na SNSD i HDZ. Neprijateljstva nam ne trebaju, ali hrvatski zvaničnici od kojih su se neki već osramotili izjavama o Srbima, poput one kada nas je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nazvao šakom jada, nikako ne mogu imati prijateljske namjere prema nama. 

O održavanju izbora kod nas sigurno neće odlučivati Hrvatska, koliko god neki to željeli. Izbora će biti, naš narod će ove godine odlučivati o svojoj budućnosti i o tome neće pitati hrvatske zvaničnike - rekao je Borenović, dodajući ako već predsjednik i premijer Hrvatske toliko brinu o Republici Srpskoj i BiH, neka razmotre drugo rješenje za izgradnju odlagališta radioaktivnog otpada, a ne na Trgovskoj gori, čime se ugrožava zdravlje preko 200.000 naših građana.

Izvor: