Borenović: BiH nastavlja put prema NATO-u, Dodik je to prihvatio i neka prestane pričati gluposti

asd
Tu odluku su donijeli Dodik, Džaferović i Komšić i znači prihvatanje obaveze slanja godišnjeg nacionalnog plana za članstvo u NATO ili Programa reformi kako ga sada nazivaju, kaže Borenović

Odluke Vijeća ministara o uspostavljanju Komisije za saradnju sa NATO, realizaciji “Programa reformi BiH 2019 – 2020“ i započinjanju procedure izrade „Programa reformi Bosne i Hercegovine 2020 – 2021“, predstavljaju nastavak NATO puta BiH koji je u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH iz 2019.

Rekao je ovo predsjednik PDP, Branislav Borenović.

- Tu odluku su donijeli Dodik, Džaferović i Komšić i znači prihvatanje obaveze slanja godišnjeg nacionalnog plana za članstvo u NATO ili Programa reformi kako ga sada nazivaju, ali suština i obaveze su identične.  Prošle godine su poslali prvi, ove godine drugi, sljedeće godine će treći godišnji program biti u Briselu. Nema potrebe za raznoraznim interpretacijama, odluka da se nastavi NATO put je donesena i ona se sprovodi, kaže Borenović.

Na pitanje kako komentariše Dodikovu da saradnju sa NATO ima Srbija i da je imala Rusija, Borenović kaže da su to „smiješni izgovori“.

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO štab? Neka prestane sa ovakvim stupidnim izgovorima i neka konačno prizna da je on lično prihvatio da sprovodimo aktivnosti kako bismo pristupili NATO savezu, kaže Borenović, piše Srpskainfo.