Borenović o Dodiku: Jedna epizoda se zove Otmica, druga Čarape, treća Donji veš

232323
Nevjerovatno da Dodik nas informiše šta se novo dešava o toj "planiranoj otmici" koja meni djeluje trilerski, istakao je

Kreiranje dodatnih tenzija

Ranije je izjavio da sve što Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH radi u posljednje vrijeme "neka je vrsta radikalizacije".

- To je dodatno dizanja tenzija. To radi zbog svog interesa, a u tome mu pomaže njegov koalicioni partner iz Sarajeva, gospodin Izetbegović, koji jasno šalje poruke da samo pune džamije garantuju budućnost BiH, što je isto jedna vrsta dodatne radikalizacije i usložnjavanje situacije u kojoj se nalazimo - naglasio je Borenović.

Umjesto, dodaje on, da se vlast bavi ukidanjem akciza i smanjenjem stope PDV-a, o tome se ne priča, nego se priča isključivo o tome i kako kreirati dodatne tenzije.

Šta se može očekivati od skupa u srijedu i šta se želi postići, upitao ga je voditelj Boris Brezo.

- Očigledno se želi pokazati neka vrsta slike kako su borci, narod, penzioneri uz politiku vladajućeg režima u RS, i zato se pravi takva vrsta kreativnosti u kojem se koristi Boračka organizacija RS. Želi se stvarati privid kako se tu vodi, tobože, briga od strane vladajućeg SNSD-a za interes RS, što nije tačno - naveo je Borenović.

Istaknuo je da se o položaju boraca treba razgovarati u NSRS, te da je sve ovo što sada gledamo "klasična zloupotreba boraca u RS".

Narod trpi

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je jutros da su "kombinovane britanko-američke jedinice imale i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz njegove kuće".

Borenoviću to djeluje kao naučna fantastika.

- Kome treba Milorad Dodik, ko ga treba oteti i ko to treba da radi? Nevjerovatno da Dodik nas informiše šta se novo dešava o toj "planiranoj otmici" koja meni djeluje trilerski. Svaka epizoda ima svoj nastavak. Jedan se zove Otmica, druga Čarape, treća Donji veš, četvrta Čaše, a peta su Slike, i to tako traje, Dodik nas informiše. Zaista, ne želim to da pričam. Postoje sigurnosne službe, a ne on da nas informiše - rekao je predsjednik PDP-a.

Jesu li građani RS pod sankcijama, a da im to još uvijek niko nije rekao?

- Činjenica je da kada imate jednu svjetsku, ekonomsku silu, sa kojom imamo spoljno-trgovinsku razmjenu, mislim da je Njemačka jedna od prva tri partnera sa BiH, a samim tim i RS, i saznajemo da dolazi do stopiranja brojnih investicionih projekata, to šalje lošu poruku da se nalazimo u jednoj vrsti izolacije. Sve zbog Dodika koji zbog upiranja prsta i neke vrste tenzije nas uvodi u jednu vrstu izolacije. Nalazimo se u vremenu kad se trebamo opredijeliti da li smo za evropske integracije ili smo za izolaciju u kojoj ćemo ostati izolovani na ovom dijelu Balkana koji ćemo trpiti posljedice - zaključio je Borenović, uz opasku da to nije dobro jer trpi narod.