Borjana Krišto na zasjedanju PS Vijeća Evrope, posjetila izložbu s Andrejem Plenkovićem

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH te članica Izaslanstva PS BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Borjana Krišto sudjeluje na trećem dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, koje se od 25. do 29. juna održava u Strazburu.

Na ovome zasjedanju, raspravlja se o različitim temama iz oblasti zaštite ljudskih prava, razvoja demokracije i vladavine prava. 

Također, po Dnevnom redu raspravlja se i o humanitarnoj situaciji u kojoj se nalaze izbjeglice smještene u državama koje graniče sa Sirijom, kao i o azilantskoj politici, te uspostavljanju sigurnih prihvatnih centara za izbjeglice u inozemstvu.
 



Tokom današnjeg zasjedanja u Strazburu parlamentarcima iz zemalja članica Vijeća Evrope obratio se premijer Hrvatske Andrej Plenković, premijer Slovačke Peter Pellegrini, kao i ministarica vanjskih i evropskih poslova Hrvatske i predsjedavajuća Odbora ministara Vijeća Evrope Marija Pejčinović – Burić.
 



Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto sudjelovala je uz premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i na otvorenju izložbe "Hrvatska kulturna baština na popisu UNESCO-a", („Croatia's Cultural Heritage on UNESCO Lists“).