Bosanac u Hollywoodu: Suki Medenčević radi za prestižni američki filmski studio 'Warner Bros'

hollywood
Rođen u Derventi, studij je započeo u Nacionalnoj školi dramskih umjetnosti u Beogradu, a svoje filmsko obrazovanje nastavio na čuvenoj češkoj Filmskoj akademiji u Pragu (FAMU), gdje je magistrirao krajem 1980-ih godina...

SARAJEVO, 23. maja -  Fotografija s logom "Warner Brosa", jednog od najvećih američkih filmskih studija, a u opisu ispod "Danas u mom novom uredu. Putovanje počinje".

Tako je na svom Facebook profilu, na prilično skroman način, svoj veliki uspjeh obznanio Sulejman Suki Medenčević, Bosanac i Hercegovac, uspješni filmski snimatelj (direktor fotografije), đak čuvene praške filmske Akademije, iza kojeg je 30 godina uspješne karijere u Los Angelesu, središtu američke i svjetske filmske industrije, piše Anadolu Agency (AA).

Rođen u Derventi, studij je započeo u Nacionalnoj školi dramskih umjetnosti u Beogradu, a svoje filmsko obrazovanje nastavio na čuvenoj češkoj Filmskoj akademiji u Pragu (FAMU), gdje je magistrirao krajem 1980-ih godina. Životni put ga potom vodi u Sjedinjene Američke Države, gdje na poziv prijatelja odlazi kao predavač u filmsku školu na Univerzitetu California.

Od 2010. godine član je prestižnog Američkog društva filmskih snimatelja (ASC), a nakon dugogodišnjeg angažmana u studiju "Disney", upravo je počeo raditi u "Warner Brosu", čuvenom američkom filmskom studiju.