Bosanac žrtva nasilja u Zadru: Tražio da mu masira tijelo i ljubi tabane...

.

Muškarac iz okolice Zadra koji je poznanika iz Bugojna zbog novčanog duga udarao po glavi, te uz to tražio da ga masira po tijelu i ljubi mu tabane, Općinski sud u Zadru proglasio je krivim zbog počinjenja krivičnog djela krađe, prijetnje, te iznude.

Presudom koju je potvrdio Županijski sud u Vraždinu osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Izrečena mu je djelomična uslovna osuda tako da se od kazne na koju je osuđen izvršava šest mjeseci, a drugi dio kazne u trajanju od šest mjeseci se neće izvršiti ako u roku od tri godine od prestanka izdržavanja neuslovnog dijela kazne ne počini novo krivično djelo, s time da se vrijeme provedeno na izvršavanju kazne ne uračunava u vrijeme provjeravanja.

Nakon što mu je naplatio 500 kuna (130 KM) za kupovinu hrane i duhanskih proizvoda, od poznanika iz Bugojna je tražio i da mu isplati još 7.500,00 kuna (oko dvije hiljade KM)koje mu ovaj nije dugovao.

Najprije mu je rekao da će mu sjeći ruke dio po dio i da će ga zapaliti, odnosno da će patiti onoliko vremena koliko on bude u zatvoru, nakon čega ga je udario stisnutom šakom u glavu, uhvatio za uho, stavio mu oštricu noža pod vrat i rekao: "Zaklat ću te, majku ti j... balijsku", piše portal zadarski.hr.

Nakon toga je tražio da ga masira po tijelu i da mu ljubi tabane, pri čemu je preko mobitela na video poziv zvao svoju suprugu u Rusiju i pokazivao joj kako mu ovaj ljubi noge, objašnjavajući joj kako je muškarac 'obrezani balija'.