Bosanci koji su pekli jagnjetinu u parku u Berlinu saznali kaznu

U Njemačkoj za sve postoje pravila, pa tako i za roštiljanje, a ona kažu sljedeće: Roštiljanje je dozvoljeno ljeti, ne u svako doba, već samo do 22 sata, u skladu sa kućnim redom. U izuzetnim slučajevima, ako na primjer slavite rođendan i o tome na vrijeme obavijestite komšije, progledaće vam kroz prste i dozvoliti da se zabavljate i malo duže.

Vjerovatno se svi sjećaju grupe Bosanaca koji su 6. maja, praktično u centru Berlina, pekli jagnjetinu zbog čega su šokirani Nijemci zvali vatrogasce i policiju. Oni bi sada mogli da plate kaznu koja nije naivna čak ni za njemačke uslove – 5.000 eura.

U Njemačkoj za sve postoje pravila, pa tako i za roštiljanje, a ona kažu sljedeće: Roštiljanje je dozvoljeno ljeti, ne u svako doba, već samo do 22 sata, u skladu sa kućnim redom. U izuzetnim slučajevima, ako na primjer slavite rođendan i o tome na vrijeme obavijestite komšije, progledaće vam kroz prste i dozvoliti da se zabavljate i malo duže, prenosi Blic.

Sa druge strane, ako se baš zainate, komšije vam mogu i sudski ograničiti uživanje u roštilju na samo dva puta mjesečno.

Izvor: