Bosanska krupa: Metalni sektor, pozitivni ekonomski trendovi i optimizmi

Bosanska Krupa
Sudeći po zamahu u razvoju metalne industrije, Bosanska Krupa je jedna od onih lokalnih samouprava u kojima se upravo u ovoj ekonomskoj djelatnosti vide brojne prednosti i šanse za investicije...

Već nekoliko godina u Bosanskoj Krupi zajedničkom saradnjom strukovne srednje škole, lokalne samouprave, privrednih društava sa područja općine, te ulagača a u ovom slučaju USAID-ove organizacije, realizira se projekt obuke i osposobljavanja te prekvalifikacije radne snage s područja Bosanske Krupe, gdje se nude i otvaraju radna mjesta u metalo-prerađivačkoj industriji.

Općina Bosanska Krupa podržala je i ove godine projekt zajedno sa srednjom mješovitom školom, privrednim kompanijama, ministarstvom privrede USK, a koji nudi neka od rješenja za nezaposlene osobe.

Kako smo saznali, svi zainteresirani za radni angažman u ovom okviru mogu se prekvalifikovati za CNC operatore i zavarivače.

'Šaljemo još jednu lijepu priču iz Bosanske Krupe kada se govori o privrednim aktivnostima', kazao je uz ostalo Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa, podsjećajući i ovom prilikom na kontinuirana nastojanja u otvaranju novih radnih mjesta u metalnoj industriji.