Bosanska Krupa: U MZ Arapuša održan šesti susret hadžija

Home

Bosanska Krupa: U MZ Arapuša održan šesti susret hadžija


Danas su u bosanskokrupskoj mjesnoj zajednici Arapuša održani šesti susreti hadžija, a ovom prilikom otvorena je i hajrat česma koja se nalazi u sklopu Spomen kuće Reisa Mehmeda Džemaludina Čauševića koja je u toku izgradnje.

Ove godine su završeni radovi na prvoj fazi u vrijednosti od 30 000 KM koja su obezbjeđena zahvaljujući angažmanu federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića i delegata u Domu naroda FBIH i zastupnika u Skupštini USK Mehmeda Mahmića.

Današnjoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj hadžija i ostalih gostiju, za koje su mještani Arapuše i članovi Udruženja Reis Džemaludin Čaušević pripremili ručak. Prisutnima se, pored domaćina i predstavinka udruženja, obratio i federalni ministar Dedić, koji je istakao historijsku ulogu reisa Čauševića kao reformatora i čovjeka koji se zalagao za veća prava žena u našem društvu kao i jačanja institucija islamske zajednice u BiH.

Susreti hadžija u rodnom mjestu reisa Čauševića su već tradicionalni, pa se stoga sljedeći planiraju za mjesec august naredne godine. Iduće godine susreti će biti organizirani sa bogatim vjerskim programom i trajat će tri dana.

47

(Izvor: Press SDA Cazin)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 04/09/2017 - 16:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top