Bosić podržao Mektića: Ja ne vidim šta je on loše uradio

Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i bivši lider SDS-a Mladen Bosić gostujući u Danu uživo na N1 komentarisao je današnje proteste ispred Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, te pojavljivanje SDS-ovog ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Nekoliko stotina građana okupilo se danas u Sarajevu na protestu ispred zgrade u kojoj su smješteni Visoko sudsko i tužilačko vijeće, Sud BiH i Tužilaštvo BiH kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u pravosuđu.

Na protestu se pojavio i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je izjavio da je on građanin koji želi u BiH graditi svoju budućnost ima pravo da traži da svima bude bolje i da svi budu sigurni. Upravo je Mektić bio jedan od inicijatora protesta nakon što je prije nekoliko dana na Twitteru pozvao građane na proteste.

Bosić kaže da je to Mektić samoinicijativno uradio i da je to njegova lična stvar.

"Ja ne vidim šta je on loše uradio. On je rekao ono što je rekao i ja ga podržavam u tome. On je pokušao da na nekin način skrene pažnju na tu katastrofalnu situaciju, na tu očiglednu korupciju pred kojom svi zatvaramo oči, na jedno stanje gdje je pravosuđe u kandžama nekolicine političara".

Kojih političara?

"Milorada Dodika i... U ovoj državi skoro sve pravosudne funckije drže Hrvati, odnosno HDZ. Pogledajte ministre koji su na nivou Bosne i Hercegovine i ministre na nivou FBiH".

Pohvalio je rad SDS-ovih ministara Mirka Šarovića i Dragana Mektića u Vijeću ministara BiH u protekle četiri godine. 

"I jedan i drugi su uradili maksimum i uradili dobro koliko su mogli. Ja sam ponosan što su oni bili ministri u prethodnom periodu", kazao je Bosić.