Braća Ćulum i ostali pušteni iz policije, privremeno oduzeta skupocjena auta

Braća Armin i Nermin Ćulum, Velid Salešević, Milijana Radanović i državljanka Slovenije Teja Stražišar pušteni su iz Policijske uprave Banjaluka, gdje su bili pozvani nakon što ih je banjalučka policija zaustavila dok su se vozili u koloni u dva Lamborghinija i jednom Ferrariju, saznaje Srna.

Saleševiću je izdat prekršajni nalog. Nakon utvrđivanja svih okolnosti i komletiranja predmeta, prekršajni nalozi biće izdati i protiv drugih lica, prenosi N1.

Bijeli i narandžasti Lamborghini i crveni Ferrari uočeni su juče u popodnevnim časovima na području Banjaluke, a provjerama je utvrđeno da vozila koriste braća Ćulum iz Sanskog Mosta.

Policija je u večernjim časovima zaustavila vozila, kojima su upravljali Denis Giljon, odnosno Armin Ćulum, Nermin Ćulum i Velid Salešević, a sa njima su bile i Radanovićeva (29) i državljanka Slovenije Teja Stražišar (27).

U sve su bili uključeni i pripadnici Jedinice za podršku Banjaluka.

Sve osobe i vozila su sprovedena do Policijske uprave Banjaluka, gdje su izvršeni i detaljni pregledi vozila.

Tom prilikom je utvrđeno da državljanka Slovenije nije ispoštovala proceduru za boravak stranaca. Ona će, prema nezvaničnim informacijama, biti deportovana iz BiH, a obaviještena je i kancelarija za strance.

Prema saznanjima Srne, sva tri skupocjena vozila privremeno su oduzeta po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka, koji su o svemu obaviješteni.

Vozila su oduzeta radi utvrđivanja porijekla, validnosti dokumentacije i ostalog, a oni su protekle noći napustili prostorije Policijske uprave Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje i da je o statusu vozila upoznata Uprava za indirektno oporezivanje BiH s ciljem utvrđivanja carinskih prekršaja.