Braća Ćulum uhapšeni u Banjoj Luci: U policijsku stanicu sprovedeni u Ferrariju i Lamborghiniju

Banjalučka policija privela je u petak uveče braću Nermina i Armina Ćuluma, koji širom Evrope važe za bezbjednosno interesantne osobe.

Kako saznaju "Novosti" policija ih je privela u jednom poznatom banjalučkom restoranu, nakon čega su ih u njihovim luksuznim automobilima Ferrari i Lamborghini pod pratnjom sproveli u PU Banjaluka na informativni razgovor.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović potvrdila je da je u toku preduzimanje određenih radnji protiv braće Ćulum.

"- U toku je preduzimanje radnji prema njima sa ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banjaluka", rekla je Markanović, prenosi Oslobođenje.ba.

Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije "United Tribuns" koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.

Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bayern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "United Tribuns" nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj.

"United Tribuns" osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbjegao u Njemačku. Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bili privedeni i ispitani u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena.

Image