Brat Filipa Zavadlava odbija zaštitu policije, jer mu smetaju da dođe do heroina

S njegovim ocem Antom Zavadlavom će splitska policija pokušati dogovoriti model po kojem bi otišao u komunu na liječenje

Situacija da 24 sata imaš za leđima policiju noćna je mora svakom ovisniku o drogi, pa tako i Stanislavu Zavadlavu, bratu Filipa Zavadlava (25), osumnjičenog za trostruko ubistvo. U petak je sa Županijskog suda u Splitu izašao u pratnji dvojice inspektora u civilu te je doveden do policijske uprave. 

S njegovim ocem Antom Zavadlavom će splitska policija pokušati dogovoriti model po kojem bi otišao u komunu na liječenje. Tako bi ga sklonili iz Splita, u kojem je u četvrtak navečer na Kili napadnut. To se automatski u javnosti povezalo s krvavom subotom u splitskom Varošu i osvetom od prijatelja ubijenih.

Stanislav je izjavio kako poznaje napadače, ali je odbio kazati o kome se radi i koji je motiv napada. Kako je objavljeno iz splitske policije, osim što se tiče napada na Kili, Stanislav nije želio sarađivati s njima ni što se tiče njegove zaštite. Oni će, pojasnili su, nastaviti provoditi mjere i radnje u okviru njihovih ovlasti. Pojednostavljeno kazano, Stanislav ne želi zaštitu policije jer je ovisnik te želi biti slobodan u kretanju, jasno je zašto.

Policija je u tom slučaju nemoćna, jer i da mogu zakonski pratiti mladića u kupnji droge i mirno promatrati kako je konzumira, ne postoji diler koji će mu prodati heroin dok je štićena osoba. Što je dodatan razlog da Stanislav bježi od njih na sve moguće načine.