Brazilski kanibal, njegova supruga i ljubavnica osuđeni na 210 godina zatvora

Brazilac Jorge Beltrao Negromonte da Silveira, njegova supruga Isabel Pires i njegova ljubavnica Bruna Cristina Oliveira osuđeni su na ukupno 210 godina zatvora zbog ubistva najmanje tri žene i korištenje njihovog mesa za pripremanje jela koje su jeli prodavali.

Trojac je uhapšen 2012. godine u gradu Granhuns na sjeveroistoku Brazila. Negromonte je osuđen na 71 godinu zatvora, njegova supruga na 68 godina zatvora, a Olivera na 71 godinu i 10 mjeseci zatvora. Namamljivali su mlade žene u svoj dom nudeći im posao dadilje, a potom ih je Negromonte ubijao čekićem i nožem. Njih dvije su sjekle tijela i pripremale obroke za sebe, dok su ostalo prodavale.

Jednu ženu ubio je pred njenom 18-mjesečnom bebom i hranio je majčinim mesom koje je pripremio sljedeći dan za ručak.

Meso od žena su stavljale u frižider i zamrzivač, a kosti zakopavale u dvorište iza kuće. Najgore od svega je što je ubica svoje zločine opravdavao time da je "spasio svijet od toga da rode buduće lopove ili kriminalce". Njih troje su vjerovali da su dio sekte koja se bavi "pročišćenjem svijeta i smanjenjem populacije". Vjerovali su da će jedući meso žrtava biti očišćeni od grijeha ubistva.

Porota u Brazilu ih je jučer proglasila krivim za ubistvo Gisele Helene da Silve (31) i Alexandre Falaco da Silve (20) u februaru i martu 2012. godine. Ranije su osuđeni za ubistvo17-godišnje Jessice Camile da Silve. Njenu kćerku su odgojili kao svoju.
Meso su prodavali lokalnim restoranima, barovima i prodavnicama. 

Negromonte (57) je bivši univerzitetski profesor. Prilikom pretresa kuće policija je pronašla knjigu "Revolucija šizofrenika" koju je on napisao, a u kojoj se navodi kako je čuo glasove i da je bio opsjednut ubijanjem žena. Knjiga ima 32 poglavlja i govori i o crnoj magiji, mučenju i kanibalizmu.