Brčak optužen zbog prodaje kokaina, vatrenog oružja i municije

.
Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Safeta Hasikića (34) iz Brčkog zbog sumnje da je u tom gradu neovlašteno nabavljao i prodavao opojnu drogu kokain i automatsko oružje s pripadajućom municijom.

 

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta Hasikić se tereti za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari te mu se stavlja na teret da je u prosincu 2017. godine dvojici kupaca, nakon što se više puta s njima sastao u ugostiteljskim objektima na području Distrikta, prodao automatske puške Kalašnjikov i Zastava s pripadajućom municijom, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

 

Osim što je prodajom oružja i municije, čije držanje građanima uopće nije dozvoljeno, sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od preko 900 eura, optužen je i da je s istim kupcima tom prilikom ugovorio, te im kasnije na dogovorena mjesta i isporučio opojnu drogu kokain.

 

Hasikić se tako tereti da je na parking prostoru ispred tržnog centra Belamionix najprije jednom od njih prodao 0,235 grama te opojne droge, da bi dva tjedna kasnije ispred ugostiteljskog objekta L'amour drugom kupcu isporučio 0,868 grama kokaina.

 

Tužiteljstvo Distrikta je s tim u vezi optužilo Hasikića za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga sa zaprijećenom kaznom od jedne do deset godina zatvora, te nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari s propisanom kaznom zatvora do tri godine.

 

Postupajući u fazi prethodnog saslušanja Osnovni sud Distrikta izvršio je potvrđivanje ove optužnice u cijelosti, preuzevši je tako na daljnji postupak, stoji u priopćenju.