Brčko: Omamljivale goste medikamentima pa im otuđivali novac

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je, a Osnovni sud prihvatio optužnicu protiv Željke Davidović (32) zbog sumnje da je u ugostiteljskom objektu Kaskada u Gornjem Rahiću kod Brčkog zajedno s još dvije osobe vršila teške krađe na štetu gostiju. 

Brčansko tužilaštvo stavlja na teret Davidović da je prije dvije godine u dva navrata od gostiju na naročito drzak način oduzela novac u ukupnom iznosu većem od 15.000 KM.

Optužnicom podignutom pred Osnovnim sudom Distrikta Davidović je optužena da je, zajedno s Zijadom Karalićem i Lidijom Dimković s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi od gostiju, za koje su znali da imaju veću količinu gotovog novca, taj novac otuđivala koristeći pogodne prilike u koje su ih dovodili.

Tužilaštvo je uz optužnicu sudu dostavilo dokaze da je u svim slučajevima kod oštećenih prethodno izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva, kakve su i pronađene u pretresu kod ranije optuženog Karalića.

Prema navodima optužbi u pića koja su konzumirali gosti stavljan je medikament Klozapin, antipsihotik koji se koristi za liječenje specifičnih mentalnih poremećaja, a potom je za teške krađe iskorištavano stanje smanjene svijesti kod oštećenih.

U dva slučaja, za koja je zasebno i optužena, u pomoć je pozivana Davidović kako bi prethodno zavela goste, dok u piće ne bude ubačen ovaj medikament, navodi se u opružnici.