Brnabić: Mislim da su malo dobili po prstima

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da su regionalni mir i stabilnost preduslov bilo kakvog ekonomskog napretka.

Ona je naglasila da je Beograd spreman da nastavi dijalog sa Prištinom onda kada budu ukinute takse, kojima je region vraćen 50 koraka unazad.

Brnabićeva je za RTS naglasila da je politika Prištine bahata, neodgovorna, nepredvidiva, te da narušava sve ono što je region uradio na povezivanju.

Govoreći o nedavnoj nesreći u Nišu, Brnabićeva je rekla da je to ukazalo na sistemske probleme i izrazila saučešće porodicama nastradalih u stravičnoj nesreći na pruzi.

"Postojao je sistemski problem, naravno, ako imate zanemarivanje niz decenija, onda ne možete u roku od pet, šest godina sve da popravite i morate da određujete prioritete", navela je Brnabićeva, dodajući da Vlada radi na tome da pružni prelazi postanu bezbjedni.

Komentarišući izjavu portparola Kfora Vinčenca Grasa da specijalne jedinice Rosu nemaju obavezu da od bilo koga traže dozvolu za dolazak na sjever Kosova, Brnabićeva je rekla da Srbija neće dopustiti da se tako radi.

Kada je riječ o pismu koje je američki predsjednik Donald Tramp uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju, Brnabićeva je rekla da pismo razumije kao poziv Prištini da se malo urazumi i da prekine sa provokacijama.

"Mislim da su dobili malo po prstima. Mi se, kao što je predsednik rekao, nećemo vraćati na dijalog dok su takse na snazi. To razume i podržava Brisel. Videćemo šta dalje", rekla je ona.