Bukvarević osudio hapšenje pripadnika Armije RBiH u Srbiji

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević najoštrije je danas osudio hapšenje veterana Armije BiH Huseina Mujanovića.

Bukvarević je kazao da se hapšenjem pripadnika Armije RBiH nastavlja nepravedan odnos prema državi BiH kako od susjeda tako i od Evropske unije, jer je „činjenica da ni jedan pripadnik Armije RBiH nije išao u druge države da se bori, samo je branio svoju državu i zbog te činjenice danas pokušavaju da izjednače žrtvu i agresora“.

– Uložit ćemo sve napore da pomognemo našim saborcima zato smo i osnovali Fondaciju za pružanje pravne pomoći – kazao je Bukvarević.

Dodao je da će uhapšenom Huseinu Mujanoviću pružiti svu potrebnu pravnu pomoć, a njegovoj porodici podršku u ovim, za njih, teškim trenutcima.

Bivši pripadnik Armije RBiH Husein Mujanović je uhapšen 31. jula ove godine na graničnom prijelazu Uvac između BiH i Srbije, a po potjernici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i sumnjiči se za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području sarajevskih naselja Hrasnica i Sokolović Kolonija.