Burna 24 sata u Cazinu: Zabilježeno nasilje u porodici, tuče, saobraćajne nezgode

32
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2°C, dok je vodostaj Mutnice 1,00 m.

Policijska stanica Cazin je imala sedam intervencija u protekla 24 sata: jedno krivično djelo, četiri remećenja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode. Krivično djelo "nasilje u porodici" prijavljeno je u Liskovcu, dok je javni red i mir remećen dva puta na Trgu Zlatnih ljiljana, gdje je jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja, a u nešto kasnijim satim na istoj lokaciji došlo je do fizičkog napada jednog lica na drugo. Na Trgu Alije Izetbegovića je evidentirana tuča sa četiri učesnika, a fizički napad dogodio se i u Ćoralićima. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, naselje Skokovi, prilikom sudara 2 m/v jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede. Osim toga, u Puškarima je došlo do još jedne saobraćajne nezgode, u kojoj su učestvovala 3 m/v. Srećom, niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 82 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova. 

Obavještavaju se građani da zbog pojačanog saobraćaja i gužve na parkinzima u predstojećim danima praznika koriste parkinge u drugoj zoni (Žitarnica, ul. Nurije Pozderca, ul.Indire Pjanić i Ćuprija), i alternativne besplatne parkinge (plato FK Krajina i plato SC Alinac).

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, posljednjeg dana u ovoj godini uslovi za vožnju su povoljni, jer se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po suhom ili mjesimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na području: Bihaća, Prijedora, Orašja, na dionici autoputa Zenica-Tarčin, kao i dolinom rijeka: Vrbasa, Drine, Lašve i Spreče. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u većim gradskim zonama.

Vozače molimo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da u novogodišnjoj noći ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola.

I za večeras je najavljena obustava saobračaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 23:30 do 04:30 sati. U dva termina bit će omogućen prolaz kroz tunel i to od 01:30 do 01:45 i od 02:30 do 02:45 sati.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Povodom Nove godine, danas od 12 sati do 03.01.2022.god. do ponoći zabranit će se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.