Bursać: Dodik kaže da je Dejton greška, a Srbi treba da ga slave kao Boga

Na koncu, da nije bilo te “greške” Milorad Dodik danas ne bi obnašao funkciju člana Predsjedništva, nego bi bio sitni nakupac stoke-izbjeglica vječna na Futoškoj pijaci u Novom Sadu, napisao je Bursać

“BiH je bila greška 1995. godine, jer nije trebalo da bude konstituisana, što potvrđuju sve godine do danas. Za nju nisu barem dva od tri konstitutivna naroda i sada plaćamo cijenu intevencionizma međunarodne zajednice, a prije svega visokih predstavnika koji su se uplitali u procedure sastava Savjeta ministara koji je imao ranije tri ministarstva”, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik - piše Fokus.ba.

Na njegovu izjavu osvrnuo se pisac i kolumnista Dragan Bursać, koji je na društvenim mrežama napisao:

“BiH nije trebala ni da postoji i greška je nastupila 1995. godine”, govori Milorad Dodik. A zaboravlja da se ta “greška” zove Dejtonski mirovni sporazum, koji Srbi treba da slave kao Boga.

Jer, da nije bilo te “greške” Peti korpus bi umarširao u Banjaluku, BiH bi bila jedinstvena država, a RS bi se spominjala samo u pjanskim pjesmama ojkačama u seoskim zadrugama od Temerina preko Zrenjanina do Čelareva i ostatka Vojvodine.

Na koncu, da nije bilo te “greške” Milorad Dodik danas ne bi obnašao funkciju člana Predsjedništva, nego bi bio sitni nakupac stoke-izbjeglica vječna na Futoškoj pijaci u Novom Sadu.

Da budem posve jasan, ta “greška” je stvorila RS. Greška i jest!, napisao je Bursać na svom Facebook profilu.

 

dragan