Bursać: Ono kad se tri problematična đaka dogovore da ne idu na nastavu

Redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine završila je prije nego je i počela, a na dnevnom redu je bilo razmatranje usvajanja Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), dokumenta kojeg je zatražio Sjevernoatlantski savez (NATO) kako bi bio aktiviran Akcijski plan za članstvo (MAP) za BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je novinarima da su na konsultacijama koje su bile prije sjednice s dnevnog reda skinut je ANP jer nije bilo saglasnosti oko tog dokumenta.

Ovaj dokument ujedno postao je i kamen spoticanja između političkih lidera što je usporilo proces formiranja vlasti na državnom nivou nakon parlamentarnih izbora održanih u BiH u oktobru prošle godine.

Današnje otkazivanje sjednica prokomentarisao je i banjalučki novinar Dragan Bursać. On se oglasio na društvenim mrežama.

“Lako smo donijeli ove zaključke, bez rasprava. Znali smo 15 minuta prije u kojem pravcu ćemo ići. Nije bilo potrebne za dramatikom i dizanjem tenzija”, poručio je Komšić pojašnjavajući dogovor tročlanog Predsjedništva da OTKAŽU SJEDNICE!

Dakle, nije zajebancija, Dodik, Džaferović i Komšić su se dogovorili da otkažu sjednice!

Pa to je kao kada se tri problematična đaka ponavljača iza škole uz cigare i pivo dogovore da ne idu na nastavu taj dan. Pa”.