Bužimljani izradili prve maske na 3D printeru: “Ujutro isporuka ide za KB u Bihaću, a poslije podne biće spremne i za DZ Bužim. Nakon toga za one najpotrebnije a to su zdravstvene ustanove u Krajini”

buzim
Udruženo kao nikad od završetka rata djeluju svi oni koji žele dobro sebi i drugima. U ovakvim, kriznim situacijama, najlakše isplivaju oni sposobni, koji žeče, znaju i umiju. Danas se sve radi na volonterskoj osnovi, a oni koji gledaju kako da profitiraju u ovoj situaciji sigurno su neka druga vrsta ratnih profitera.

Mladi Bužimljani danas su završili prve maske na 3D printeru, oni će prvu isporuku uraditi za Kantonalnu bolnicu, pa tek onda u Dom zdravlja Bužim, pa onda za sve ZU u Krajini. Sa tim potezom, pokazuju da su i danas Vitezovi, pravi nasljednici Vitezova od prije 25 godina. Hvala im u ime Krajine cijele.

Na svojoj službenoj facebook stranici, obavili su:

“Napokon završene prve maske koje su izrađene na 3D printeru u Bužimu. Sutra ujutro isporuka ide za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a poslije podne biće spremne i za Dom zdravlja Bužim. Nakon toga nastavljamo printati za one najpotrebnije a to su zdravstvene ustanove u Krajini.

Pored printera M3P-a koji već danima printaju uspjeli smo u proteklim danima povezati još printera u Krajini koji su počeli sa printanjem. Prema našim saznanjima trenutno 5 printera pravi maske (Bužim, Cazin, V.Kladuša), te sutra bi trebala 2 printera početi na Tehničkom Fakultetu u Bihaću. Ukoliko znate da ima negdje 3D printer da se može korisititi molimo Vas da nam javite.

Veliko hvala za naše prijatelje u Sarajaveu CGPdesign koji nam pomažu oko repromaterijala te su konstantna podrška nama i ostalim timovima u cijeloj Bosni i Hercegovini. Također veliko hvala svima koji pomažu ovakve i slične akcije u ovim teškim trenucima.
Naravno maske su besplatne!!!!
Za sve informacije:
Dženan Bajrić
Hasan Žera Talić