Čapljina: Još uvijek gore Gradina i Dretelj, helikopter nadlijeće od ranog jutra

Home

Čapljina: Još uvijek gore Gradina i Dretelj, helikopter nadlijeće od ranog jutra

Požar na brdu i naselju Gradina, iznad Čapljine, koji je u toku jučerašnjeg dana i noći ugrozio kuće i dalje je aktivan na jednom svom dijelu, ozbiljna je situacija i kod naselja Dretelj.

Ostali požari na području Čapljine su stavljeni pod kontrolu ili ugašeni, potvrdili su za Klix.ba u Centru za informisanje Civilne zaštite Čapljina.

"Stanje je značajno bolje nego je bilo u posljednja dva dana, još uvijek gori na dijelu Gradine iznad sedamdesetak kuća. Na Gradini je stacionirana naša cisterna, jedna veća ekipa, kao i kolege iz PVJ Mostar i tu će nam trebati još posla da požar privedemo kraju. Ima dosta borove šume, otpada, a i vjetar još puše i uvijek napravi problema gasiteljima", kazao je za naš portal Mate Jurković komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Čapljina.

Jurković kaže da gori i prema naselju Dretelj, tamo je helikopter u toku jutra ispustio dvije vodene bombe i poboljšao situaciju.

Jedan helikopter Oružanih snaga BiH nadlijeće Čapljinu od ranih jutarnjih sati, a drugi gasi požare na području Čitluka. Planirano je da u toku prijepodneva helikopteri dovrše gašenje požara na području ove dvije općine te se upute ka Posušju i Drežnici.

 

(Izvor: Klix.ba)

Tagovi
Objavljeno: Wed, 23/08/2017 - 08:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top