Cazin: Dvije saobraćajne nesreće- jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 10°C, dok je vodostaj Mutnice 110,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije.

 

Javni red i mir je narušen jednom:

 

– u 09:20 sati u Domu zdravlja Cazin zabilježena je svađa, drsko ponašanje između dva lica

 

Saobraćajne nesreće

 

– u 10:10 sati na parking prostoru CITY centra došlo je do sudara 2 m/v prilikom čega je zabilježena materijalna šteta bez povrijeđenih lica

– u 23:30 sati u mjestu Tržac došlo je do slijetanja 1 m/v sa kolovoza prilikom čega je nastala materijalna šteta, a jedno lice je zadobilo LTP

 

Vatrogasna služba je imala mirnu noć bez intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 70 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 10.05.2022.god. planiran prekid isporuke el.energije za slijedeća trafopodručja: Bajramovići, Donja Lučka, Gornja Lučka,

Kajtezi, Krakača, Mahonjići, Rošići,Liskovac, D.Koprivna od 08:00-16:00 sati, zatim Gnjilavac,Trg Branilaca BiH, Šepići, Duratovići, Fejzagići, G.Koprivna, Kržalići, Liđani, Ljubijankići, Mizići, Pivnice, Ponjevići, Suljići, Toromani od 08:30-16:00 sati.

 

STANJE NA PUTEVIMA

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče- Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.