Cazin: Dvije saobraćajne nesreće, nema povrijeđenih lica

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije - dvije saobraćajne nesreće. Jedna je zabilježena u 07:25 sati - magistralni put Ćoralići 3 m/v, materijalna šteta bez povreda lica i u

23:00 sati ulica ganerala Hamdije Omanovića saobraćajna nezgoda 2 m/v materijalna šteta bez povrijeđenih lica

 

Vatrogasna jedinica Cazin nije imala intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 41 pacijent. 

 

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da zbog planskih radova dana 08.02.2022. godine doći će do prekida u isporuci električne energije za trafopodručjaStijena, Vilenjača, Vilenjača-Poljanari, Puškari, Ljubijankići u vremenu 08:00 -16:00 sati. Narednog dana 09.02.2022.godine biće prekid isporuke električne energije za trafopodručja Rošići, Kajtezi, Begići, Jašaragići, Miostrah, Pjanići u vremenskom periodu 08:00-16:00 sati.

 

Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, a poledica je moguća i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. U Hercegovini upozoravamo na mjestimično jak vjetar, koji na dionicama sa snijegom formira manje sniježne nanose.Skrećemo pažnju na učestale odrone na brojnim dionicama. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Na graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja