Cazin: Evidentirane tri saobraćajne nesreće i jedna krađa

.
Servisne informacije. Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura u našem gradu -2 °C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala 3 intervencije.

 

Krivična djela 1 - 14:00 krađa od strane migranata u hipermarketu Belemioniks

Javni red i mir 1 - 12:20 prijetnja telefonom dva lica jedno naspram drugog

Saobr.nezgode 1 - 15:30 sati regionalni put Polje sudar 2 m/v sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica

 

Vatrogasna jedinica Cazin nije imala intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom. 

 

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova. Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 28.01.2022. doći do prekida u isporuci električne energije za trafopodručja Glogovac, Glogova- Brezik, Glogovac-Malići, Glogovac-Salkan Glogovac-Silići , Čizmići, Donja Lučka, Gornja Lučka u vremenu od 08:00 – 16:00 sati.

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a poledica se može očekivati mjestimično na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

 

Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja