Cazin: Otkrivena plantaža za neovlaštenu proizvodnju opojnih droga, saobraćajna nesreća

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 13°C, dok je vodostaj Mutnice 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: jedno krivično djelo, dva remećenja javnog reda i mira i jednu saobračajnu nezgodu.

Kada je riječ o krivičnom djelu, u naselju Gornja Barska operativnim radom na terenu otkrivena je plantaža na neovlaštenu proizvodnju opojnih droga.

Javni red i mir remećen je dvaput u Ulici cazinskih brigada, a radilo se o fizičkim obračunima između 3, odnosno 2 lica. Niko nije teže povrijeđen. A na Japića brdu , oko 14:50 sati, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v.

Srećom, nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilima je pričinjena manja materijalna šteta 

Vatrogasna jedinica Cazin nije imala intervencija na području grada, ali se jedinica stavila na raspolaganje i učestvovala u gašenju velikog požara u tvornici stiropora u bihaćkom naselju Turija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta. 

 

Zbog nastavka radova na izmještanju glavnog cjevovoda na potezu Ćoralići - Begove Kafane, doći će do prekida vodosnadbijevanja za područja: MZ Krivaja, MZ Liskovac, dio Kapića i dio Ćoralića. Prekid u isporuci vode je planiran i za četvrtak, 26.05. Ponovno uspostavljanje normalnog vodosnabdjevanja očekuje se u petak, 27.05.2022. godine. Ukoliko se ukaže potreba za dostavljanjem pitke vode cisternom, iz JKP "Vodovod" Cazin mole korisnike da se obrate predsjedniku MZ koji će kontaktirati preduzeće.

Podružnica "Elektrodistribucije" Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

 

Dana 26.05.2022. godine

 

- od 08:30 do 14:00 sati trafopodručja: Hadžin Potok;

- 10:00-16:15 sati trafopodručja: Tržačka Raštela, Pjanići, Rujnica, Tržac, Urga, Ćehići, Crnaja;

 

Dana 27.05.2022. godine

 

- 08:00-16:00 sati trafopodručja: Podgredina, Vilenjača, Hadžići, Donja Barska, Kovačevići, Nuhanovići.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na magistralnom putu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, od danas svakog dana, osim nedjelje i praznika, na snazi su dnevne obustave saobraćaja i to u tri termina: od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever i obratno (u dužini od 400m). Preticajna traka zatvorena je i u zoni petlje Podlugovi na obje strane. Za vrijeme ovih radova saobraćaj se preusmjerava u vozne trake. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

 

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Izvor: