Cazin: Policijska stanica Cazin je imala jednu intervenciju, najavljeni prekidi u isporuci struje

.
SERVISNE INFORMACIJE Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C, dok je vodostaj Mutnice 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala jednu intervenciju: U 09:400 sati lokalni put Podgredina-Stijena sudar 2 m/v materijalna šteta, bez povreda lica.

Vatrogasna jedinica Cazin imala je mirnu noć, bez intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 37 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta. 

 

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 02.02.2022. godine doći će do prekida u isporuci električne energije za trafopodručje Prošići u vremenu od 09:00 -16:00 sati.

 

Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Jak vjetar mjestimično stvara manje sniježne nanose na putevima Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Kolo-Studena Vrila.

 

Na putu Sarajevo-Rogatica povremeno se propuštaju teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega na kolovozu, dok je u nižim predjelima kolovoz mjestimično vlažan. Izuzetak su putevi na jugu gdje je kolovoz suh. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

 

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja