Cazin: Slijetanje motornog vozila na Brezovoj Kosi- jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 11°C, dok je vodostaj Mutnice 100,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala jednu intervenciju u protekla 24 sata. Naime, kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Brezovoj Kosi je došlo do slijetanja 1 m/v s kolovoza prilikom kojeg je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 69 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta. 

 

Kada je riječ o vodosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

 

Podružnica "Elektrodistribucije" Bihać, PJD Cazin, obavještava kupce da će dana 15.06.2022. godine u vremenskom periodu 09:00-17:00 sati doći do prekida u isporuci energije za trafopodručja: GSM Lubanovo brdo, Rujnica 1, 3 i 4, Bukovica, Gata 3, Aličajići, Tirići, Ćehići 1, 2 i 3, Mesići, Urga 1 i 2, Tržac 1, 2 i 3, Tržačka Raštela 1 i 2, Crnaja selo, Farma Crnaja 2, Prepumpna stanica Šturlić, Hadžin potok 1 i 2, GSM repetitor Ružnići, Šturlićka Platnica, Šturlić Lipa, Šturlić Debeljak.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, iako su vremenski i saobraćajni uslovi jutros povoljni, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Napominjemo, sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato vežite sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala!

 

Do 22.06. zbog radova zatvoreni su izlazi sa autoputa na petlji Podlugovi, a saobraćaj je preusmjeren na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na autoput na petlji Podlugovi su u funkciji. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

 

Zbog izvođenja radova na asfaltiranju, do 19.06. obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka (dionica Ivanjska-Dragočaj). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na regionalni put Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili putnim pravcem Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka. Preusmjeravanje se ne odnosi na vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arzona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

 

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.