CAZIN/ Strašne slike – Ko ubija pse u Gornjoj Koprivni?

UBIJANJE
Na adresu našeg portal su stigle informacije da se psi ostavljaju u G.Koprivni , napušteni, sami, umiru od gladi, te nakon par dana isti ti psi su ubijeni.

Zaštitnici životinja , grupa ljudi koja brine o napuštenim životinjama, je pazila te pse, odnosili su im hranu, te su počeli tražiti ljude koji bi ih udomili. Jedno veče su ih našli ubijene u šumi, na brutalan način.

Jedan od članova za zaštitu životinja Aladin M., navodi sljedeće:  “Odlučili smo mi žastitnici životinja surađivat policijom i hvatat lopove koje cemo predavat sa dokazima policiji ako ne budu kažnjavani ići ćemo  dalje žalbom i dokazima.”

Životinje su ubijene u četvrtak poslije podne, te kako navode iz ovog udruženja za zaštitu životinja, tu nisu prisutne samo razne klopke da se psi usmrte već je i odlagalište smeća prisutno.

Iz udruženja za zaštitu životinja su naveli da je ovaj slučaj prijavljen policiji, te da se u Ponedjeljak ide u komunalnu inspekciju.

Za kraj Aladin.M., navodi “Ako se ne poduzmu mjere mi cemo dalje ići i sva udruženja i evropske zemlje će znati za ovo ako se ne kazne monstrumi.”

Sve možete vidjeti u galeriji priloženih slika