Cazin 24 sata: Teška krađa, nanošenje TTP-a, šest intervencija vatrogasaca

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 10 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije. 

Oko 10:00 sati u Čizmićima je došlo do teške krađe, a u Ulici cazinskih brigada do krivičnog djela "nanošenje TTP-a (težiš tjelesnih povreda)".

U Ulici žrtava Domovinskog rata, u Konzumu, jedno lice drsko se ponašalo, a u Liskovcu evidentirano je drsko ponašanje i fizički napad od strane dva lica.

Cazinski vatrogasci imali su šest intervencija u protekla 24 sata:

12:51-13:50 Šturlić-Bukovac, požar trave i niskog raslinja;
13:26-16:15 Rujnica-Lubanovo brdo, požar šume;
15:30-17:54 Prošići-Unska strana, požar šume;
16:10-18:00 Memića brdo, požar borove šume;
19:35-20:50 Vilenjača, požar niskog raslinja;
02:06-04:06 Šturlićka Platnica-Džehveri, požar niskog raslinja.

Povećan broj požara: Apel građanima iz Civilne zaštite Grada Cazina

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 62 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin prema slijedećem rasporedu:

07.03.2019.

09:15-15:00 sati TRAFOSTANICE IZA 7LRD083 "ŠEHITI"  u naseljima: Liđani, Elkasova Rijeka, Ljubijankići 1 i 2, Fejzagići, Bečići, Elkići, Ponjevići i Ponjevići 1.

09:00 do 11:00  sati za  TS 10/0,4 kV GORNJA KOPRIVNA 1 (7645) u naselju: Gornja Koprivna.

Iz BIHAMK-a javljaju da se na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na jače udare vjetra na pojedinim dionicama, a izdvajamo puteve na širem području Sarajeva, Bihaća, Tomislavgrada, Glamoča i Bosanskog Grahova, kao i puteve Novi Travnik-Bugojno i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.