Cazin: Tri saobraćajne nesreće- jedno lice povrijeđeno

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 13°C, dok je vodostaj Mutnice 107,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: jedno krivično djelo i tri saobraćajne nezgode. U Ulici generala Izeta Nanića je evidentirano krivično djelo “stavljanje opojnih droga u promet”. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Prošićima je došlo do sudara između 2 m/v, nije bilo povrijeđenih lica. Na Jusinom putu 1 m/v sletjelo je s kolovoza, sve je završilo samo materijalnom štetom na vozilu. Jedno lice lakše je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Gnjilavcu oko 17:00 sati. u istoj su učestvovala 2 m/v.

 

 Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

 

Kada je riječ o elektro- i vodosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog učestalih padavina kolovoz je pretežno mokar i klizav, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Pažnju skrećemo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

 

Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

 

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

 

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Do 30.09.2022. za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko-Nikšić.

 

Na vrijeme se informišite o prohodnosti puteva i graničnih prelaza, kako bi vaše putovanje učinili ugodnijim i sigurnijim.