Cazin u protekla 24 sata: Proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, fizički napad

cazin
U proteklih 24 sata na području Grada Cazin prikupljene su i obrađene informacije o sljedećim pojavama i događajima:

 

Izvještaj policijske stanice Cazin Intervencija: 3

Krivična djela: U 14:00 sati na mjestu Crnaja, zabilježena je nedozvoljena proizvodnja opojnih droga i njihovo stavljanje u promet.

Javni red i mir: U 11:30 sati na ulici Cazinskih brigada, prijavljeno je drsko ponašanje i fizički napad jedne osobe na drugu osobu.

Saobraćajne nezgode: U 13:10 sati na parkiralištu trgovačkog centra BELAMIONIX u Lojićkoj ulici, dogodio se sudar dvaju vozila s materijalnom štetom, bez povrijeđenih osoba.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin: 0

Nema izvješća o intervencijama.

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja:

Pregledano je 62 pacijenata, od kojih je 2 pacijenta prevezeno sanitetima zbog povreda.

Vodosnabdijevanje:

Snabdijevanje vodom je uredno, prema informacijama od JKP VODOVOD.

Elektrosnabdjevanje:

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je isporuka električne energije za 26.09.2023. godine planirana bez prekida, osim za sljedeća trafopodručja: Elkasova, Rijeka, Gnjilavac, Šepići, D.Koprivna, Duratovići, Fejzagići, D.Koprivna, Kržalići, Liđani, Ljubijankići, Mizići, Pivnice, Ponjevići, Suljići, Toromani u vremenu od 09:30 do 12:00 sati.

Komunalne usluge:

Odvožnja komunalnog otpada odvija se prema redovnom rasporedu, prema informacijama od ČISTOĆA.

Stanje na cestama:

U većem dijelu zemlje vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu, smanjena vidljivost je moguća u kotlinama i uz riječne tokove zbog magle. Također, ima upozorenja na odrone kamenja ili zemlje na nekim dionicama.

Na planinskom prevoju Komar (M-5 Travnik-Donji Vakuf) planirane su kraće obustave u trajanju od 3 do 5 minuta zbog snimanja TV serije od 15 do 22 sata.

Vozačima se savjetuje oprez, držanje odstojanja, izbjegavanje rizičnih preticanja i obavezno vezivanje sigurnosnih pojaseva.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je odgovarajuća signalizacija, a sporija vožnja se primjećuje na nekoliko magistralnih puteva.

Granični prelazi:

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.