Cazin: Ugrožavanje sigurnosti od strane više učesnika u naselju Tatari- jedno lice teže povrijeđeno

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17°C, dok je vodostaj Mutnice 82,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije u protekla 24 sata: jedno krivično djelo i jedno remećenje javnog reda i mira. Kada je riječ o krivičnom djelu, radilo se o ugrožavanju sigurnosti od strane više učesnika u naselju Tatari, prilikom kojeg je jedno lice teže povrijeđeno. Javni red i mir je remećen jednom u Ulici generala Izeta Nanića vikom, galamom, psovkom i drskim ponašanjem od strane jednog lica.

 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

 

Zbog nastavka radova na izmještanju glavnog cjevovoda na potezu Ćoralići – Begove Kafane, doći će do prekida vodosnadbijevanja za područja: MZ Krivaja, MZ Liskovac, dio Kapića i dio Ćoralića. Prekid u isporuci vode je planiran za srijedu, 25.05., i četvrtak, 26.05. Ponovno uspostavljanje normalnog vodosnabdjevanja očekuje se u petak, 27.05.2022. godine. Ukoliko se ukaže potreba za dostavljanjem pitke vode cisternom, iz JKP “Vodovod” Cazin mole korisnike da se obrate predsjedniku MZ koji će kontaktirati preduzeće.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

 

Dana 24.05.2022. godine

 

– od 08:30 do 16:00 sati trafopodručja: Rošići, Kajtezi.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

 

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1 za saobraćaj je zatvorena preticajna traka od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever (u dužini od 400m). Za vrijeme radova saobraćaj se preusmjerava u voznu traku. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

 

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

 

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.