Cazin: Izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja i paljevinom automobila

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je nešto viši nego proteklih dana i iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je tri intervencije, dva krivična djela i jedno remećenje javnog reda i mira.

Kada su u pitanju krivična djela, u oba slučaja radi se o „izazivanju opće opasnosti“. U Ćoralićima, na Benzinskoj pumpi „Durić“, došlo je do pucanja iz vatrenog oružja, pri čemu je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U naselju Urga-Delići, došlo je do svađe u porodici, te je jedno lice u alkoholiziranom stanju izazvalo namjernu paljevinu putničkog automobila.

Javni red i mir prekršen je jednom u Ulici žrtava Domovinskog rata u objektu caffe bar-a „Aurora“, gdje je došlo do uživanja opojnih droga i psihotropnih supstanci.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u Urgi-Delići oko 23:33 sati, gdje su gasili ranije spomenuti namjerno zapaljeni putnički automobil. Povratak u jedinicu u 01:00 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 43 pacijenta, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a ovoga jutra upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle su kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, pripazite na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.