Cazin: Zabilježene dvije teške krađe

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -6°C, dok je vodostaj Mutnice 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije.

 

07:40 sati mjesto Begove Kafane teška krađa

22:50 sati u Ćehići teška krađa

 

Javni red i mir 2 – 09:50 sati Ćuprija zabilježeno prosijačenje

 

– 15:00 sati ulica Žrtava domovinskog rata u ugostiteljskom objektu svađa, galama,drsko ponašanje između dva lica.

 

Vatrogasna služba je imala mirnu noć bez intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 53 pacijenta, a sanitet je korišten jednom.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da dana 09.03.2022 . doći do prekida isporuke električne energije za trafopodručja Hušići, Vilići, Mutnik u periodu od 08:00- 16:00 sati.

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima Livno-Šuica-Kupres i Glamoč-Mliništa jak vjetar mjestimično nanosi snijeg na kolovoz, a snijega na kolovozu ima i na putu Jablanica-Posušje (preko Blidinja). Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.