Cazin: Zabilježene tri saobraćajne nesreće- u jednoj teško povrijeđen pješak

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6°C, dok je vodostaj Mutnice 107, 00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je 4 intervencije. 

 

Javni red i mir

 

- u 11:25 sati na Trgu Zlatnih Ljiljana zatečeno je konzumiranje alkohola na otvorenom prostoru od strane 1 lica

- u 13:20 sati mjesto Glogovac zabilježeno je vrijeđanje i drsko ponašanje između 2 lica

 

Saobraćajne nezgode 3

 

- u 16:40 sati u mjestu Gornja Lučka dogodio se sudar 2 m/v prilikom čega je zabilježena materijalna šteta, a pješak zadobio TTP i zadržan je u bolnici na liječenju. 

 

Policija je ubrzo bila na licu mjesta i trenutno se radi na rasvjetljavanju slučaja.

u 19:00 sati na regionalnom putu Mihaljevac također se dogodila saobraćajna nezgoda prilikom čega je zabilježena materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

 

Vatrogasna služba je imala jednu intervenciju.

 

- u 17:00-19:20 sati vatrogasci su gasili požar šume i niskog rastinja u Krivaji

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

 

Zbog kvara na sistemu električne energije za vodovod Tahirovići doći će do prekida isporuke vode za potrošače koji se napajaju sa ovog vodovoda. Ponovno uspostavljanje vodosnabdijevanja rješit će se

nakon saniranja kvara na sistemu.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 29.04.2022.god. planiran prekid isporuke električne energije za slijedeća trafopodručja: Bajramovići, Donja Lučka, Gornja

Lučka, Kajtezi, Mahonjići, Rošići u vremenu od 08:30-16:00 sati.

 

STANJE NA CESTAMA 

 

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač- Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h. Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.