Cazinjanin Fuad ef: Ne petljaj se u Božije, da te ne snađe Allahova dž.š. kazna

.

Poučnu priču o čovjeku koji je nasilu želio muško dijete, nakon tri kćerke, napisao je Fuad ef. Seferagić. Pročitajte je u cjelosti:

“Subhanallah, potresao me neki dan haber o jednom bratu, Pakistancu, koji sa svojom porodicom živi ovdje u malom južnonjemačkom gradu blizu Štuttgarta.

Naime, prvih troje djece, koje mu je rodila njegova hanuma su djevojčice, hvala Allahu lijepe i zdrave.

Helem, Pakistanac se osjećao manje vrijednim sa tri kćerke - tri Allahova dâra, pa je hanumi, kada je opet ostala hâmila, nekoliko puta zaprijetio, da mu rodi SINA!

Par mjeseci kasnije je ginekolog potvrdio da je ovaj put muško dijete. I zbilja - rodilo mu se muško dijete - MRTVO!

SubhanAllah! Brat se nije osvijestio nakon ovog musibeta, već je hanumi, kada je godinu iza spomenutog događaja opet ostala trudna, ponovo rekao: - Hoću sina!

I ovaj put je doktor potvrdio da će se roditi sin. Onaj Koji daje život i smrt je ovaj put odredio da se rodi hendikepično muško dijete, koje je jedva micalo samo glavom. Invalid. SubhanAllah!

Allah swt zna šta je najbolje za nas pa kaže:

“Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji. On stvara šta hoće! On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće – mušku, ili im daje i mušku i žensku, a koga hoće, učini bez poroda; On uistinu sve zna i sve može. Quran/As-Shuura 49-50

Dragi moji, Allah vas volio i opskrbio hairli evladom i učinio vas Njegovim iskrenim robovima! Amin.”- napisao je Fuad ef. Seferagić, Cazinjanin koji radi i živi u Njemačkoj.