Cazin.net saznaje: Danas Skupština USK i rekonstrukcija Vlade- ucjene zastupnika na djelu

asd
Danas će u Bihaću biti održana Skupština Vlade USK na čijem Dnevnom redu je Na dnevnom redu je Finansijski plan ZZO USK-a za ovu godinu. Njegovim usvajanjem bi se stvorili uslovi za neometanje finansiranje zdravstvenih ustanova i ujedno isplatu plata radnicima u zdravstvu.

Uz ovaj važan dokument koji čeka hiljade zdravstvenih radnika i desetine hiljada naših građana, a kojeg dosad nisu dobili zbog ucjena nekolicine zastupnika koji su tražili i traže smjene nekih postojećih i imenovanje ‘vlastitih kadrova- ministara’ na Dnevnom redu će se naći i prijedlog ove rekonstrukcije. O kakvim se talovima radi, koji su zastupnici najglasniji i najviše pritiska i ucjena radili premijeru i šta je njihova pozadina, kakve lične, porodične i interesne veze su dosad realizirali i šta sve žele raditi dalje, pisaćemo u narednom periodu. 

Također, očekuje se podnošenje prijave za političku korupciju, na koju nadležne institucije trebaju hitno reagirati. Institucije države nisu ničija privatna prćija da ih nemoralni pojedinci koriste na ovakav način. Nisu ih za to građani birali i vjerujemo da će svakog nemoralnog pojedinca, ma iz koje stranke dolazio znati prepoznati i kazniti ubrzo.