CEI 'Nahla' u Bihaću: Kulinarske radionice za djecu i obuka za odrasle u pristupu društvenim mrežama

.
U Bihaću već deset godina uspješno djeluje podružnica sarajevskog Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“ čija je misija osnaživanje žene obrazovanjem i kreiranjem poticajnog okruženja za njen razvoj i kompetentno učešće u društvenim procesima. „Nahla“ tako implementira brojne projekte u okviru kojih su ovih dana upriličili radionicu kuhanja za djecu, a za odrasle obuku za upravljanje društvenim mrežama i on-line sadržajem...

Nives i Uma polaznice su radionice kuhanja za djecu kojeg Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ u Bihaću organizira u sklopu „Ljetnog istraživačkog kampa“, a s ciljem da djeca tokom ljetnog raspusta steknu ona znanja i vještine koja, nažalost, ne mogu steći u školi. Djeca starosne dobi od 6 do 10 godina, svakodnevno uče kuhati uz pomoć svoje odgajateljice Rahile Dizdarić.

 

Uz pomoć Organizacije „DWW International“ koja pomaže obrazovanje odraslih CEI „Nahla“ organizirao je obuku za upravljanje društvenim mrežama i on-line sadržajem, a prije nekoliko mjeseci zvanično je registrirana kao Centar za obrazovanje odraslih.

 

Kada završe obuku, polaznice će pored rada za naše poslodavce, moći raditi iz BiH za vanjsko tržište što pruža velike mogućnosti. Nakon okončane obuke, sve polaznice će proći proces mentorstva, povezati se s tržištem rada i uvjeriti se kako to nakon obrazovanja izgleda praktični rad.