Čelik: Predložio sam Komšića za dobitnika plakete Kantona Sarajevo zato što je napustio SDP

Mirza Čelik
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik izjavio je tokom današnje online sjednice da je jedan od razloga zbog kojeg je Željka Komšića predložio za dobitnika plakete Kantona Sarajevo zato što je napustio Socijaldemokratsku partiju BiH.

Zastupnici su na današnjoj online sjednici Skupštine Kantona Sarajevo razmatrali Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo, u sklopu kojeg se predlaže da Željko Komšić bude dobitnik plakete Kantona Sarajevo.

Predsjedavajući Mirza Čelik je, isprovociran izjavom SDP-ovog zastupnika Igora Stojanovića, kazao da je jedan od razloga zbog kojeg je Željka Komšića predložio za dobitnika plakete Kantona Sarajevo zato što je napustio SDP.

Zastupnik Igor Stojanović je prethodno kazao da nije znao da će se za sve predložene laureate glasati objedinjeno i da mu je čudno da je Mirza Čelik predložio Željka Komšića, pored tri zastupnika DF-a u Skupštine Kantona Sarajevo.

Zastupnik Elmedin Konaković je izjavio da Željka Komšića cijeni zbog ratne uloge, ali da je on već za tu svoju ulogu nagrađen Zlatnim ljiljanom.

Image
Plaketa