Čestitka KO SDP BiH USK-a povodom Međunarodnog praznika rada: Živio Prvi maj!

Home

Čestitka KO SDP BiH USK-a povodom Međunarodnog praznika rada: Živio Prvi maj!


Međunarodni praznik rada – Prvi maj, simbol borbe za radnička prava koji stotinama godina njeguje  radničku solidarnost, radnici  Bosne i Hercegovine dočekuju u još nepovoljnijoj poziciji nego prethodne godine.

Suočenost s brojnim udarima na osnovno pravo svakog čovjeka- pravo na rad, uvođenjem raznih nameta na ionako mizerna primanja, neredovnim isplatama  primanja, socijalnom nejednakošću i općim siromaštvom u koje ih je gurnula pogrešna politika aktuelne vlasti, rezultirala je odlaskom sve većeg broja mladih, radno sposobnih ljudi iz naše zemlje.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine uvijek je bila na strani radnika, a borba za njihova prava, pravda za obespravljene radnike, poboljšanje uvjeta rada za radnike svih profesija, ulaganje maksimalnih napora kako bi se otvorila nova radna mjesta i smanjila stopa nezaposlenosti ciljevi su kojima težimo.

Upravo stoga ovaj praznik jeste i mora biti podsjetnik da svi zajedno, svakodnevno ulažući dodatne napore,  moramo raditi još više i kvalitetnije kako bismo takvo stanje promijenili.

Uz želju da unatoč svim poteškoćama i ove godine Praznik rada  proslavite u duhu poštivanja istinskih društvenih vrijednosti i da zajednički istrajemo u stvaranju boljeg i prosperitetnijeg društva za sve nas, svim radnicama i radnicima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke.

Živio Prvi maj!

 

(Izvor : Predsjednik KO SDP BIH Hajrudin dr. Havić, s.r)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 29/04/2017 - 17:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top