Čestitka ministra Ramića povodom početka nove akademske godine

“Studiranje na fakutetima najviša  je stepenica u obrazovnom sistemu koju  svaki pojedinac bira prema vlastitim htijenjima, potrebama i afinitetima.

Povodom početka nove akademske 2018/19. godine, Muhamed Ramić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona  uputio je  čestitku studentima, profesorima i suradnicima  visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini, u kojoj se kaže:

“Studiranje na fakutetima najviša  je stepenica u obrazovnom sistemu koju  svaki pojedinac bira prema vlastitim htijenjima, potrebama i afinitetima.

Dragi  studenti, posebno  brucoši, od danas ste dio akademske zajednice, svojim radom I djelavonjem možete i trebate biti  dio  društvene zajednice, možete doprinositi boljim standardu u svim segmentima društva, i učestvovati u kreiranju javnog  mnijenja.

Tu novu  ulogu shvatite ozbiljno i svakodnevno učite i radite na vlastitom znanju, učite od svojih profesora, kako biste bili reprezentativni predstavnici  našeg društva i u skorijoj  budućnosti ta znanja prenosili na neke nove studente ili ih ugradili u zdravstvo,  pravosuđje, arhitekturu i druge društvene oblasti.

Poštovani profesori, i suradnici, pred vama je veliki  zadatak, učiti ove sada već ozbiljne ljude, kolege,  kako i na koji način učiti i ta znanja primjenjivati  u praksi. Sigurni  smo  da ćete  zajedničkim snagama raditi na  očuvanju standarda i  nivoa akadmske zajednice BiH , koja kao  najviši obrazovni  nivo  predstavlja  bh. Društvo u cjelini.  

Želim da u novoj akademskoj godini budete uspješni u ostvarenju postavljenih zadataka na putu ličnog  i profesionalnog razvoja i napretka.”

 

 

                Press služba Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona