Četiri narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

.
Nedjelju će obilježiti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Čak četiri narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode evidentirani su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša. U jednoj od nezgoda jedno lice je lakše povrijeđeno.Vatrogasna jedinica, s druge strane, nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Okanović.

55 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Dežurne doktorice Amra Zulić i Aida Dedić na dalje liječenje uputile su dva pacijenta.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a upozoravamo i na učestale odrone. Zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je smanjena na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te mjestimično preko prevoja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujičnih poplava. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

Nastavlja se period nepovoljnijih biometeoroloških prilika. Nakon svježijeg i ugodnijeg jutra, pri čemu su izgledne padavine koje će pretežno djelovati na raspoloženje većine populacije, u drugom dijelu dana pod uticajem sparnog vremena, opća slika će biti lošija. Tegobe kod hroničnih bolesnika će se pojačati, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.