Cikotić - Papandreu: Saradnja zemalja regiona u oblasti sigurnosti je od ključne važnosti

.
Ministar Cikotić i ambasador Papandreu izrazili su spremnost za dalje jačanje odnosa i unaprijeđenje saradnje sigurnosnih agencija dvije države

 

Saradnja zemalja regiona u oblasti sigurnosti je od ključne važnosti za efikasnu borbu protiv sigurnosnih izazova, što se prvenstveno odnosi na zajedničke mjere u suzbijanju organiziranog kriminala i ilegalnih migracija, istaknuto je na današnjem sastanku ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića i ambasadora Republike Grčke Dimitrosa Papandreua (Dimitrios Papandreou).

S obzirom da se BiH i Grčka nalaze na istoj migrantskoj ruti, razmijenjeni su stavovi o trenutnoj situaciji i izazovima u ovoj oblasti.

Ministar Cikotić i ambasador Papandreu izrazili su spremnost za dalje jačanje odnosa i unaprijeđenje saradnje sigurnosnih agencija dvije države.

Ambasador Papandreou je uputio pozivno pismo ministru Cikotiću za učešće na Konferenciji zemlja Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) koje se početkom maja održava u Atini - saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

FOTO: PRESS SLUŽBA MS BIH