Članovi Etičkog komiteta zatražili oduzimanje licence doktoru Gavrankapetanoviću

asd
Od devet članova komiteta, bilo je pristutno pet, a četvero je glasalo za. No, kako je evidentno da nije bilo kvoruma za odlučivanje, ova odluka nije valjana

U Sarajevu je danas održana sjednica Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo na kojoj je bilo govora i o prijavi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, v. d. direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

On je, podsjećamo, prijavljen Komori jer je pokušao skrenuti pažnju na sraman slučaj odbijanja liječenja maloljetne djevojčice Nadin Smajović.

Prof. dr. Gavrankapetanović rekao je za “Avaz” da je čuo kako je predloženo da mu se oduzme licenca, a razlog je to što u slučaju male Nadin Smajlović nije stao iza referentnog centra.

Da je bio u pravu, govori informacija do koje je došao “Avaz”, a to je da su članovi komiteta održali burnu sjednicu na kojoj su ipak odlučili da se ide u proceduru oduzimanja njegove licence.

Od devet članova komiteta, bilo je pristutno pet, a četvero je glasalo za. No, kako je evidentno da nije bilo kvoruma za odlučivanje, ova odluka nije valjana.

Zatražili smo mišljenje doktora Gavrankapetanovića koji nam je rekao:

- Dakle, iako je ispod kvoruma, odnosno minimalno pet ljudi mora biti za, oni su sa četiri glasa izglasali da se procedura kažnjavanja oduzimanjem licence nastavi.
Gavrankapetanović je ranije danas rekao kako su njegove javno izgovorene riječi da je liječenje bolesnog djeteta svetinja i da niko nema pravo to uskratiti, te da je zbog toga došlo do ove prijave.

- Javna demonstracija sile da to dijete neće biti liječeno meni je sramna. Ljekar je svjetionik u društvu ili bi to trebao biti. Nema sankcije za moj stav i borbu svim svojim bićem da bolesno dijete mora biti liječeno koja će me zaustaviti. Neka oduzimaju licence i prijete. Uvijek ću stati ispred bolesnog djeteta i zaštititi ga od surovosti s bilo koje strane - rekao nam je ranije danas dr. Gavrankapetanović.

Image
asddddd