Članovi Predsjedništva pozvali Erdoana da posjeti Bosnu i Hercegovinu

U odnosima BiH i Turske ima prostora za unapređenje trgovinske razmjene i ulaganja u ekonomiju i poljoprivredu, istaknuto je tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića s turskim ministrom poljoprivrede i šumarstva Bekirom Pakdemirlijem.

Na sastanku je istaknuto i da je Turska veoma značajan vanjskotrgovinski partner BiH i da treba održati kontinuitet dobrih i uspješnih bilateralnih odnosa, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predloženo je intenziviranje ekonomske saradnje dvije zemlje učešćem na poslovnim forumima, ali i kontaktima privrednika.

Dobri odnosi BiH i Turske jačaju uzajamnim posjetama na visokom nivou, navodi se u saopćenju i ističe da je u tom kontekstu spomenuta nedavna posjeta članova Predsjedništva BiH Turskoj tokom koje su potpisani ugovor o slobodnoj trgovini i memorandum o razumijevanju o saradnji u oblasti transportne infrastrukture.

Izražena je zahvalnost Turskoj i predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan) na posvećenosti u bilateralnim odnosima s BiH, kao i na veoma uspješnoj posjeti Turskoj.

Članovi Predsjedništva BiH pozvali su Erdoana da posjeti BiH, prenosi Avaz.

Izvor: