Coca Cola u BiH nije uvezla niti plasirala na tržište spornu mineralnu vodu

.

Ova informacija je saopćena u sklopu mjera predostrožnosti koje se provode u Bosni i Hercegovini, nakon saznanja da se s tržišta Republike Hrvatske, zbog potencijalnog rizika po zdravlje potrošača, povlači proizvod “Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml”.

S ciljem minimiziranja rizika i zaštite zdravlja potrošača, Agencija je uspostavila komunikaciju sa subjektom u poslovanju s hranom te dala odgovarajuće preporuke inspekcijskim tijelima, koja su nadležna su službene kontrole hrane na tržištu Bosne i Hercegovine.

Do ovog trenutka, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine od strane mjerodavnih inspekcijskih tijela, kao ni putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), nije zaprimila obavijest da su proizvodi koji su predmet povlačenja i opoziva u Republici Hrvatskoj dostupni na našem tržištu.

“O svim novim informacijama, potrošači će biti pravovremeno obaviješteni posredstvom službene web stranice Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, u suradnji s mjerodavnim inspekcijskim tijelima, kontinuirano prati potencijalne rizike podrijetlom iz hrane, te poduzima odgovarajuće mjere s ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača”, saopćeno je.